söndag 23 maj 2010
torsdag 20 maj 2010
tisdag 20 april 2010
måndag 19 april 2010
Vi kommer absolut spela Patti Smith, som i dagarna har släppt en bok som hyllas på ett strålande sätt av Herr Greider på DN, men vi kommer spela annat också. Så länge det är bra riskerar låtar att få ljuda längs med bardisken på Hotell Avenys loungebar.
Publicerar här en spotify-lista för att ge er en försmak på möjlig musik.
http://open.spotify.com/user/gunnarerlanson/playlist/5S13jOLJtQVP5jGg5rf5SZ
måndag 12 april 2010
lördag 3 april 2010
21.00 Ikväll
Kom i tid, kom i loafers.
torsdag 1 april 2010
21 imorgon, titta in före den definitiva utgången eller stanna kvar och häng med oss till sent. Sport/tonårsjesus har sagt att han kanske kommer, antingen i keps eller törnkrona, vi som närvarar lär ju se om han ramlar in.
Kitsch vill slå ett slag för axelvaddar så alla som bär sådana kommer in gratis på fredag.

Kom om ni kan, kom om ni vill! fast kanske inte som Gessle.
Hej hej!
Här kommer två musikrelaterade inlägg från vår blogg http://grabbarochjargong.blogspot.com/, läs den gärna om ni vill!
Tips
Phil Spectors Wall Of Sound Retrospective Phillies Sound 1961-1996
Sedan snackar vi Noice också, otroligt att jag är den siste att upptäcka dem!
Hypemaskinen
Northern Portrait - Criminal Art Lovers
Fin dansk janglepop släppt på Matinée Recordings(som även förvaltar Finlands stolthet Cats on fire). Bolagets slogan är "a quality indie pop label" och detta är knappast någon överdrift. Northern Portraits skiva, som föregåtts av två EPs innehåller välpolerad, frisk gitarrpop nästan precis som den från 80-talets senare hälft. Drivet och elegansen imponerar. Dessutom är albumet som helhet väldigt starkt, nästan varje låt är en potentiell favorit. Toppenbra!
Electric Pop Group - Seconds
Ännu en skiva från Matinée som än en gång lever upp till ovan nämnda slogan. Här rör det sig om ett svenskt band och deras andra fullängdare. Det är betydligt mer lågmält än Northern Portrait men influenserna är snarlika och även här återfinns de mjukt jangliga gitarrerna, om än i mindre skala. Det påminner lite om Sarah-bandet Brighter. Texterna är väldigt bra men kanske lite väl sentimentala för den som är den, till mig passar de förträffligt. Det är så vitt jag ser det en klar förbättring från deras föregående album. Tyvärr kan skivan bli lite väl enformig, starkare melodier skulle få det att lyfta.
The Art Museums - Rough Frame
Lo-fi pop med finurliga och snygga anslag. Det kanske bara är jag men öppningsspåret We can handle it doftar minimal wave och retro rymdpop på ett väldigt trevligt sätt. Tydligen använder de sig av gammal teknik ifråga om inspelningsutrustning, trummaskiner och syntar och jag gillar resultatet, ljudet är snyggt. Det är egentligen ganska konventionell indiepop men det är just dessa redan nämnda finurligheter som gör att det sticker ut och blir intressant. Problemet är bara att låtarna inte riktigt är så mästerliga som de följaktligen behöver vara för att göra albumet till just ett mästerverk.
Dum Dum Girls - I will be
Mer lo-fi, mer pop! Det här är trendkänsligt surf-, garage- och girlgroupinspirerat, vi snackar pitchfork liksom. Det påminner mycket om Best Coast men det är ofta lite snabbare och lite "noiseigare". Mindre konventionellt kanske man kan säga. Bra är det i vilket fall.
/Albin
söndag 28 mars 2010
Värdigt avslut
inte bra asså!.
Inget ont om klubbarna, många är jättetrevliga och spelar bra musik.
Men på klubb gås det ju på var och varannan helg, open är ju en gång om året då kan de väll unna sig lite live spelningar.
Inget ont om Gaiakol, det får stå som ett exempel för "klubbumeå". Kan känna att det överlag var väldigt klubbfixerad under årets open. Tycker det var synd också att de avvarat den bästa lokalen (Studion) att ha spelningar på till dessa klubbar. Tc är väll utmärkt att förlägga den typen av verksamheten på.
Men vad vet jag, är ju bara en vanlig fattig bonddräng.
Helgen har trots det varit väldigt trevlig. många fina och bra band bland andra: Inavionen, Joel Alme, Ingenting, Khoma, Hamngatan, Times New Viking, Cleo.
Ett värdigt avslut på Festivalhelg tycker jag banden som spelade på Nemisscenen bidrog till, Penny century, Winhill/losehill och avslutningsvis Makthaverskan. Alla banden var otroligt bra, för att inte glömma alla duktiga funktionärer.
Det är kul att Open finns kvar, tror det är en mycket viktigt evenemang för Umeå som stad. Både för oss som får gå och unna oss lite kultur och för dom som skapar musiken att ha någonstans att nu ut med den plus PR värdet.
Fast nog skulle umeå kunna göra bättre, ska vi vara kulturhuvudstadår om 4 år är det nog dags att börja smygträna redan nu.
Lite OS kitsch får avsluta inlägget.
fredag 12 mars 2010
Lördagens stryktipsrad
2. Bärs - Drinkar 4-2
3. Stevie Wonder - Stevie Tech Nicks 2-2
4. CD - USB 2-0
5. Elvis Presley - Elvis Costello 3-2
6. House - Västerbottensgård 1-5
7. Era - Judas Priest 0-2
8. AC Milan - Manchester United 6-1
9. Innebandy - Sunt förnuft 0-9
10. Murphy Lee - Lee Perry 3-1
11. Lounge - Dans 50-50
12. Easy Listening - Mayhem 1-4
13. Klubb Kitsch - Sitta hemma 3-0
Rätt rad lyder: 1, 1, X, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, X, 2, 1
När ni cashat in jackpoten ses vi på KITSCH!
LET'S DOOOOOORIS!
onsdag 10 mars 2010
Hej allesammans!
I presentationen ovan framgår inte mer specifikt vilken musik som spelas på Klubb Kitsch. Det är inte annat än naturligt då olika personer kommer stå för musiken olika kvällar. Det finns ingen färdig mall som alla måste hålla sig till. Således kommer musiken att variera beroende på vem som står vid spakarna.
Jag (Björn Högberg) kan givetvis bara tala för mig själv, och i viss mån för resten av Grabbar och Jargong (dvs. Albin och Christian). Och jag tycker det kan vara på sin plats med en liten presentation av min musikaliska inriktning, så att ni vet ungefär vad som är att vänta. Jag kommer att spela pop, pop, pop och åter pop. Pop och endast pop. Ypperlig pop; melodiös, ljuv och alldeles underbar. En smak av sommar förklädd till toner.
Men tro nu inte att vi är ett gäng inskränkta musikfascister. Pop är ett brett begrepp, och kan inkludera allt från pinfärsk electro och obskyr 80-talspop till folkliga Allsång på Skansen-artister a
Följande klipp får representera popens anda, känslan av en spontan glädjeyttring. En anda som kommer vila tung över mitt högst personliga bidrag till Klubb Kitsch.
Är det tillåtet att vara pretentiös här? Är det tillåtet att nämna Platon en musikalisk kontext? Jag tycker det. I presentationen hävdas det förvisso att vi är opretentiösa, men jag tillåter mig göra ett undantag. Pretentioner är nyttiga. I vilket fall; med utgångspunkt i Platons idélära skulle jag vilja påstå att denna låt, No Excuses av Air France, faktiskt kommer snubblande nära att materialisera popens själva idé. Allt vad popen är, och bör vara, har förkroppsligats i detta briljanta musikstycke. Perfektion och fullkomlighet är givetvis fruktlösa begrepp när man talar om musik, men jag skulle nästan vilja hävda att det här är den perfekta poplåten.
Då ses vi på fredag!
söndag 7 mars 2010
Fredag alltså
Det rör sig i första hand om popmusik.
Väl mött!